Posted on Leave a comment

Ferrero – nutella torta

recept-ferrero-torta

Recept ferrero torta z nutello

Tokrat bom opisala recept za  eno čudovito čokoladno-lešnikovo torto, lahko ji rečemo tudi Ferrero torta. Je precej preprosta za narediti, a ahkrati vsebuje veliko sestavin, ki da torti še posebno dober in domač okus.

Za  to prekrasno tortico fi 20cm potrebujemo (za premer cca 26 podvojite sestavine):

Za “Recept ferrero torta” potrebujete:

BISKVIT:

  • 3 jajca
  • 40g masla
  • 70g temne čokolade (lahko jedilne)
  • 70g sladkorja
  • 70g moke
  • 3 žlice mletih orehov/lešnikov (lahko tudi več,a  prilagodite količine moke)
  • Pecilni prašek (cca 5-10g)

KREMA:

  • 500g mascarpone
  • 250g smetane
  • Nutella oz. drug čokoladne namaz  –  cca 250g oz. po občutku
  • Drobljeni lešniki/orehi/mandlji
  • 100g temne čokolade (lahko  jedilne)

Veselo na delo…

Za začetek stopimo maslo s čokolado. To lahko storimo nad paro ali pa v mikrovalovni pečici. Medtem, ko se čokolada ohlaja, pripravimo sestavine za  biskvit, pečico  pa ogrejemo na 180°C.

Rumenjake ločimo od beljakov. Sladkor in rumenjake nežno stepamo, dodamo čokolado, katero smo prej stopili z maslom ter zmešamo.

Moko, mlete orehe ter pecilni prašek dobro premešamo.

 Na koncu stepamo še beljake, da dobimo nežen sneg.

Počasi z lopatko primešamo moko ter beljake rumenjakom  in vse skupaj stresemo v model za torto. Jaz uporabljam nastavljivega, saj lahko dimenzijo prilagajam pa še prostora ne zavzame veliko. S peki papirjem  ga ovijem, tako da masa ne steče ven. Pečemo cca 20 –  30 minut. Če je biskvit pečen najlažje preverimo tako,  da  v biskvit pomočimo zobotrebec – če le ta ostane suh, je biskvit pečen, če pa na njem ostane še moker biskvit,  je potrebno peči še malo.

KREMA:

Za kremo stepemo smetano, ki jo primešamo mešanici mascarponeja ter nutelle. Nutelle dodamo po občutku,  odvisno kakšen okus vam bolj odgovarja. Jaz  dodam raje malo  več  🙂

SESTAVLJANJE  TORTE:

Stopimo  čokolado (nad paro ali v mikrovalovni pečici) ter počakamo, da se malenkost ohladi.

Medtem 2x prerežemo biskvit, tako da dobimo 3 plasti.

Biskvit položimo nazaj v obroč. Tukaj resnično  priporočam nastavljiv obroč, saj ga lahko nastavite na poljubno dimenzijo in tudi lažje potem vzamete torto iz obroča.

Navlažimo spodnji del biskvita z mlekom, dodamo kremo ter z žlico počasi polivamo stopljeno čokolado čez kremo. Počakamo kakšno minuto ter potresemo z mletimi oreščki. Tukaj lahko uporabite lešnike, orehe  ali pa  mandlje. Po želji lahko ta del s čokolado in lešniki tudi izpustite, saj bo torta prav tako odlična, a malo manj hrustljava 🙂

Ponovimo postopek še 1x. Pri zadnjem delu biskvita pa se lahko odločite za enak postopek in torto okrasite z mletimi lešniki ali pa se odločite za drugačen način okrasitve, npr oblivanje torte z ganahe-om… Tako prilagodite tudi količine kreme, ki jo boste  uporabili za vmesne biskvite. 

Preden boste torto vzeli  iz obroča, naj  vsaj kakšni 2 uri stoji  v hladilniku.

Pa dober tek 🙂

Dodaj odgovor