Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju:

NAJS d.o.o.
Premančan 43
6280 Ankaran – Ancarano
Matična številka: 8917469000
Id. št. za DDV: SI 57847703

Kontaktni podatki:

Telefon: 070 500 348
E-mail: info@tortissima.si

V trenutku oddaje naročila na spletni strani tortissima.si, veljajo za kupca splošni pogoji, ki so objavljeni na spletni strani. Kupec z naročilom potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Uporabniki

Ob registraciji v sistem spletne trgovine Tortissima obiskovalec dobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter si določi geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Svoje podatke, vključno z e-mail naslovom in geslom pa lahko uporabnik v svojem uporabniškem profilu spreminja kadarkoli. Z registracijo obiskovalec dobi pravico do nakupa v spletni trgovini ter lahko spremlja svoja prejšnja naročila, prav tako pa mu ob ponovnem nakupu ni potrebno zopet vpisovati osnovnih podatkov. Nakup lahko kupec opravi tudi brez registracije, podati pa mora vse svoje podatke, ki so potrebni za izvedbo naročila: ime, priimek, naslov, telefonsko številko na kateri je dosegljiv ter e-mail naslov.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično številko in davčno številko),
b) kontaktne podatke (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba

Ponudba izdelkov na spletni strani tortissima.si se spreminja in ažurira pogosto in hitro. Trudimo se, da vam naročene izdelke dobavimo v najkrajšem možnem času, a zaradi poslovanja preko interneta, se lahko zgodi, da kakšnega izdelka nimamo na zalogi in vam ga ne moremo dobaviti, zato si pridržujemo pravico do odstopa od pogodbe zaradi nezmožnosti dobave izdelka.

Postopek nakupa

1. Izbira izdelka oz. izdelkov

Na spletni strani tortissima.si izberete izdelek in kliknite na »košarico«, s čimer izdelek prenesete v nakupovalno košarico, potem lahko nadaljujete z nakupom, izdelki pa ostanejo pripravljeni v košarici ali pa zaključite nakup.

2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice:

Na spletni strani tortissima.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) vam prikažejo izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, morate klikniti na ikono košarice in s klikom na križec pred izdelkom, odstranite izdelek. Če želite dodati določen izdelek v košarico, morate klikniti na povezavo »Nazaj v trgovino«. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete nazaj spletno trgovino.

3. Nakupovalna košarica:

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja:

 • Vnesete morebitno kodo za popust in kliknite na povezavo »unovči kupon«
 • S klikom na »Nadaljuj na blagajno« se vam prikaže zavihek ZAKLJUČEK PLAČILA, kjer se lahko prijavite v sistem kot uporabnik, se na novo registrirate ali pa nakupujete kot gost
 • V primeru, da nakupujete kot gost ali pa boste na novo registrirali, morate posredovati vaše kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Za obstoječe uporabnike so te podatki že shranjeni.
 • Dostava: nudimo dostavo preko GLS ali Pošta Slovenija. V obeh primerih je za kupca strošek enak, in sicer 2,99€. Možen je tudi osebni prevzem. Za prevzem izdelkov se je potrebno najaviti. 
 • Način plačila: Izbira se lahko med naslednjimi načini plačila:
  – Plačilo po povzetju 1,20€
  – Plačilo po predračunu 0,00€
  – Plačilo s plačilno kartico 0,00€
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka-ov, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

4. Zaključek naročila:

Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb »Kupite sedaj”.

Cene

Vse cene so v evrih in vsebujejo DDV. Cene ne vsebujejo stroškov poštnine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Tortissima in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Načini plačila in računi
• PLAČILO PO POVZETJU – kupec poravna vrednost nakupa z gotovino ali plačilno kartico in poštnino ob prevzemu
• PLAČILO NA TRR NA OSNOVI PREDRAČUNA – kupec nakaže vrednost nakupa in poštnine na TRR spletne trgovine Tortissima
• PLAČILO S KREDITNO KARTICO – kupec poravna vrednost nakupa in poštnine s kreditno kartico

Zaradi varovanja okolja si želimo poslovati s čim manj papirja, zato je Kupoprodajna pogodba (naročilo) v elektronski obliki shranjena na našem strežniku, kupec pa dobi e-račun po prejemu oz. plačilu izdelka.

Dostava

Če so artikli na zalogi, pošljemo kupcu paket najkasneje v treh delovnih dneh od naročila, večinoma pa so vsa naročila oddana do 13 ure odposlana še isti dan. Pri plačilu po predračunu, oddamo pošiljko naprej takoj, ko je denar viden na našem TRR ali po prejemu potrdila o plačilu. Za dostavo pošiljk skrbi dostavna služba GLS ali Pošta Slovenije. Pošiljk ne oddajamo v dostavo ob sobotah, nedeljah in praznikih.
Ob plačilu po povzetju je strošek 4,19€ (ni dodatne provizije ob plačilu kurirju), ob plačilu na TRR po predračunu je cena dostave 3,60€, pri plačilu s kartico mastercard prav tako 3,60€. Pri nakupu nad 55,00€ vam poštnino ne glede na način plačila, plača Tortissima.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil in plačil. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov ter video in avdio zapisov. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, povzročeno zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

Zasebnost

Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega portala tortissima.si. Zbrane osebne podatke bo Upravljavec porabljal izključno za storitve, ki jih ponuja. Storil bo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Upravljavec za potrebe opravljanja storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje uporabnikove podatke.

Tortissima se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani so last upravljalca spletne strani in bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.
Za potrebe poslovanja spletne trgovine tortissima.si upravljalec zbira naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov,
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
 • kontaktno telefonsko številko,
 • geslo
 • naročila

Za točnost podatkov upravljalec strani ne odgovarja.

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Piškotki ki jih uporabljamo:

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
catAccCookies Nastavitve o strinjanju s piškotki 1 leto NAJS d.o.o.
woocommerce_cart_hash Spremljanje nakupovalne košarice 1 leto NAJS d.o.o.
woocommerce_items_in_cart Spremljanje nakupovalne košarice 1 leto NAJS  d.o.o.
wp_woocoommerce_session_ Spremljanje nakupovalne seje 48 ur NAJS d.o.o.
_ga Spletna analitika 2 leti Google
_gid Spletna analitika 24 ur Google
_gat Spletna analitika 1 min Google

Podatke v anonimizirani obliki uporabljamo za namene spletne analitike ter v personalizirani obliki za namene obveščanja uporabnika o ponudbi in dogodkih vezanih na spletno stran. V kolikor ima uporabnik v brskalniku vklopljeno nastavitev DNT (Do Not Track) so nekatere funkcije na spletni strani omejene in blokirane (Facebook vtičnik, Facebook pixel).

Podatki, ki jih upravljalec strani zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravljalca strani.

Dostavni službi bo Upravljavec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.
Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da nam s pisno izjavo sporočijo preklic registracije.

Prekinitev pogodbe

Vsak kupec lahko zakonsko prekine naročilo. To pomeni, da ko kupec paket prevzame, ima čas 14 dni, da prekine naročilo, bodisi nam to sporoči ustno ali pisno. Nepoškodovane in neodprte izdelke vrne na naslov spletne trgovine, Tortissima pa mu bo vrnila celotno kupnino izdelka. Cena poštnine v vračilo ni vključena. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema vrnjenih izdelkov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Za namerno povzročene stroške, kar v praksi pomeni, da kupec ne prevzame naročenega paketa, se sklepa, da pogodba še vedno velja, zato je kupec oz. naročnik dolžan kriti stroške, ki jih je s tem povzročil. Za to mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe – naročila ni prekinil.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če uporabnik ob registraciji označi strinjanje z obveščanjem s strani Tortissime. Oglasna sporočila in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.
Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih – jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil bo ponudnik izrecno spoštoval
Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. Omogočeno je, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih pregledamo. Tortissima si pridržuje pravico do neobjave mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Tortissimi dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Tortissima ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Tortissime, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na spletno trgovino Tortissima.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Tortissima in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

Po najboljših močeh se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Tortissima včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Trudimo se po vseh močeh izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@tortissima.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Tortissima bo v roku 3 delovnih dni potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.
Tortissima se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.