Splošni pogoji poslovanja, politika zasebnosti in politika o piškotkih


Podatki o podjetju:

Alenas, spletna prodaja, Sanela Bašić, s.p.
Smlednik 166
1216 Smlednik
Matična številka: 9466177000

Telefon: 05 9801 203
E-mail: info@tortissima.si

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 01.09.2023.

TRR: SI56 6100 0002 8457 334    DH d.d.

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.tortissima.si (v nadaljevanju: tortissima.si ) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje tortissima.si ter poslovni odnos med Alenas, Sanela Bašić, s.p., (v nadaljevanju: Alenas, s.p.), uporabniki in registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

V trenutku oddaje naročila na spletni strani tortissima.si, veljajo za kupca splošni pogoji, ki so objavljeni na spletni strani. Kupec z naročilom potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA


Splošno o tortissima.si

Tortissima.si je spletna stran, na kateri se izvaja spletna prodaja izdelkov za peko in zabavo.


Ponudba in izvor

Ponudba, ki se nahaja na spletni strani, se lahko zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Cene posameznega blaga so redne in akcijske cene oz. cene s popustom. Alenas, s.p. odgovarja za kvaliteto blaga ali izvedbo storitve. Odgovarja tudi za morebitne pritožbe ali posledice, ki bi lahko nastale, ko uporabnik koristi blago ali storitev. Za izvedbo storitev ali prodajo blaga in s tem povezanimi morebitnimi pritožbami je v celoti odgovorno podjetje Alenas, s.p. Ponudba izdelkov na spletni strani tortissima.si se spreminja in ažurira pogosto in hitro. Trudimo se, da vam naročene izdelke dobavimo v najkrajšem možnem času, a zaradi poslovanja preko interneta, se lahko zgodi, da kakšnega izdelka nimamo na zalogi in vam ga ne moremo dobaviti, zato si pridržujemo pravico do odstopa od pogodbe zaradi nezmožnosti dobave izdelka.

Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last Alenas, s.p. ali njenih dobaviteljev, poslovnih partnerjev ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve ter lahko prikazujejo simbolično ali dejansko storitev, ponudbo, podjetje ali blago.


Nakup in račun

Alenas, s.p. nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta.
Kupec znesek plača podjetju Alenas, s.p., skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi račun. Podjetje posluje na območju Republike Slovenije.  Izdelke trenutno pošiljamo le na območje Republike Slovenije.

Kupoprodajna pogodba med podjetjem Alenas, s.p. in kupcem je v spletni trgovini www.tortissima.si sklenjena v trenutku, ko Alenas, s.p. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (naslov: Tortissima.si – Vaše naročila št. _ je bilo sprejeto ).
Od tega trenutka dalje so vse cene in ostali pogoji določeni ter veljajo za podjetje Alenas, s.p. in za kupca. Kupec je oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov je možno le ob izrecnem dogovoru.

Kupoprodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o oddaji in statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja Alenas, s.p.


Načini plačil

Nakup preko Tortissima.si je varen, preprost in udoben. Kupec mora poskrbeti, da so njegovi podatki pravilni in resnični, ne glede na način plačila, saj tako omogoča dostavo na pravi naslov .

Omogočamo naslednje načine plačila:

Plačilo preko UPN naloga (po predračunu)

Po naročilu se kupcu na njegov naslov (elektronski) pošljejo vsi podatki za nakazilo, ki ga kupec lahko izvrši na pošti, banki, spletni banki ipd. Po vplačilu naloga se kupcu pošlje izdelek in račun.

Plačilo s plačilno kartico (Mastercard, Visa, …)

Plačila z vašimi kreditnimi karticami so varna.

Plačilo po povzetju

(Odkupnino paketa lahko kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno/debetno kartico):
Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času in je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Izdelke bomo dostavili na naslov (preko dostavne službe GLS Slovenije), ki ste ga navedli ob registraciji oz. ob nakupnem postopku. Priporočamo vam, da navedete naslov, na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave. Telefonska številka je uporabljena zgolj zaradi boljše kvalitete dostave.

Paket vam kurir lahko dostavi na naslov, ki ste ga zapisali ob naročilu, lahko vam ga dostavi na drug naslov, če vam tako bolj ustreza (to nastavitev vam bo omogočila dostavna služba).

V primeru plačila po povzetju se vam dodatno zaračuna strošek v višini 1,9 € (ne glede na znesek naročila).

V kolikor bi pri plačilu prišlo do kakršnih koli težav se kupci lahko obrnejo na informativni oddelek preko e-mail naslova: info@tortissima.si.

Zgornji načini plačil veljajo pri vseh ponudbah razen, če je drugače navedeno v sami ponudbi.
Pridržujemo si pravico, da pri določenih ponudbah poljubno omejimo načine plačila na samo enega ali poljubno kombinacijo plačilnih načinov. Takšna sprememba bo jasno zapisana pri sami ponudbi.

Pri nakupih blaga in storitev, ki presegajo znesek 100,00 EUR, lahko prodajalec po lastni odločitvi spremeni način plačila in o tem obvesti kupca. Kupca se lahko pozove na predhodno plačilo po predračunu. Prodajalec lahko od kupca zahteva vnaprejšnje plačilo kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla. Višina predhodnega plačila je lahko od 50 % do 100 % vrednosti blaga ali storitve. Takšen način prodaje ne vpliva na kasnejše pravice kupca, ki jih ta ima po teh splošnih pogojih in v skladu z aktualno zakonodajo.

Naročila so v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku, v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun). Podjetje posluje na področju Republike Slovenije. Izdelke pošiljamo na področje Republike Slovenije.


Cene in promocijske kode

Vse cene so v evrih in vsebujejo DDV. Cene ne vsebujejo stroškov poštnine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Tortissima in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Posebne kode za popust, kot so: koda za popust ob prvem naročilu, akcijske kode, poslovne ponudbe, izredne kode – opravičilo, tehnična napaka ipd., lahko kupec uporabi le enkrat (pri enem naročilu).

Pri naročilu lahko izkoristite le ENO kodo za popust.*

Promocijske kode ni mogoče izkoristiti pri darilnem bonu.

Vsaka stranka (z enim e-mail naslovom) lahko le enkrat uporabi aktualno (in aktivno) kodo za popust.


Postopek nakupa in registracije na tortissima.si

Uporabnik lahko naročilo opravi kot gost ali kot registriran uporabnik.

Registracija

Ob registraciji v sistem spletne trgovine Tortissima.si obiskovalec dobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter si določi geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Svoje podatke, vključno z e-mail naslovom in geslom pa lahko uporabnik v svojem uporabniškem profilu spreminja kadarkoli. Z registracijo obiskovalec dobi pravico do nakupa v spletni trgovini ter lahko spremlja svoja prejšnja naročila, prav tako pa mu ob ponovnem nakupu ni potrebno ponovno vpisovati osnovnih podatkov.

Nakup brez registracije

Nakup lahko kupec opravi tudi brez registracije, podati pa mora vse svoje podatke, ki so potrebni za izvedbo naročila: ime, priimek, naslov, telefonsko številko na kateri je dosegljiv ter e-mail naslov.

Izbira izdelka oz. izdelkov

Na spletni strani tortissima.si izberete izdelek in kliknite na »košarico«, s čimer izdelek prenesete v nakupovalno košarico, potem lahko nadaljujete z nakupom, izdelki pa ostanejo pripravljeni v košarici ali pa zaključite nakup.

Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice

Na spletni strani tortissima.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) vam prikažejo izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, morate klikniti na ikono košarice in s klikom na križec pred izdelkom, odstranite izdelek. Če želite dodati določen izdelek v košarico, morate klikniti na povezavo »Nazaj v trgovino«. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete nazaj spletno trgovino.

Roki za plačilo

– pri plačilu s plačilno kartico – ob naročilu,
– preko UPN naloga – avansno plačilo – 3 delovne dni.

Ko rok za plačilo poteče, je naročilo avtomatsko preklicano. 

Alenas, s.p. si pridržuje pravico, da iz kakršnih koli razlogov umakne izdelek ali storitev iz ponudbe.
Zloraba nakupa je kazniva.

Nakupovalna košarica

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja:

 • Vnesete morebitno kodo za popust in kliknite na povezavo »unovči kupon«
 • S klikom na »Nadaljuj na blagajno« se vam prikaže zavihek ZAKLJUČEK PLAČILA, kjer se lahko prijavite v sistem kot uporabnik, se na novo registrirate ali pa nakupujete kot gost
 • V primeru, da nakupujete kot gost ali pa boste na novo registrirali, morate posredovati vaše kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Za obstoječe uporabnike so te podatki že shranjeni.
 • Dostava: nudimo dostavo preko GLS Slovenija. V obeh primerih je za kupca strošek enak, in sicer 3,90 €.
 • Način plačila: Izbira se lahko med naslednjimi načini plačila:
  – Plačilo po povzetju (dodaten strošek) 1,90€
  – Plačilo po predračunu
  – Plačilo s plačilno kartico
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka-ov, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

Zaključek naročila

Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb »Kupite sedaj”.

Oddaja naročila

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga (status v pripravi) pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov info@tortissima.si Obvezno je potrebno dopisati i številko naročila. Elektronski naslov s katerega opravljate preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o zaključenem naročilu in odpošiljanju. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Podrobnosti o pogodbi na daljavo so vedno na voljo na strežniku www.tortissima.si, kamor naročnik dostopa z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejme ob prvem naročilu (v kolikor je uporabil nakup z registracijo). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

V kolikor kupec na poziv prodajalca ni poravnal plačila po predhodnem predračunu, kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla, se smatra, da kupec ni sprejel ponudbe in da pogodba ni bila sklenjena. Alenas, s.p. o tem obvesti kupca.

Naročilo lahko (na strankino prošnjo) zadržimo do 7 delovnih dni (obvezen predhodni dogovor). Ob preteku tega roka, bo naročilo odposlano. V kolikor naročila stranka ne želi prejeti, mora to sporočiti na e-mail naslov: info@tortissima.si


Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično številko in davčno številko),
b) kontaktne podatke (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci


Dostava

Če so artikli na zalogi, pošljemo kupcu paket najkasneje v treh delovnih dneh od naročila, večinoma pa so vsa naročila oddana do 11 ure odposlana še isti dan. Pri plačilu po predračunu, oddamo pošiljko naprej takoj, ko je denar viden na našem TRR ali po prejemu potrdila o plačilu. Za dostavo pošiljk skrbi dostavna služba GLS Slovenije. Pošiljk ne oddajamo v dostavo ob sobotah, nedeljah in praznikih.
Ob plačilu po povzetju je strošek 5,80€ (ni dodatne provizije ob plačilu kurirju), ob plačilu na TRR po predračunu je cena dostave 3,90€, pri plačilu s kartico mastercard prav tako 3,90€. Pri nakupu nad 55,00€ vam poštnino ne glede na način plačila, plača Tortissima.


Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil in plačil. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov ter video in avdio zapisov. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, povzročeno zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

Varnost nakupa s plačilnimi karticami

Nakup s plačilno kartico je varen, saj Alenas, s.p. skrbi za tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Poskrbljeno je za varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami, ki se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku.


Varovanje osebnih podatkov

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju Alenas, s.p., Smlednik 166, 1216 Smlednik, zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.
Alenas, s.p. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke uporabnikov.
Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za določen čas 5 let, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko e-mail-a) vse, dokler ne pošlje zahteve za odjavo. V e-novicah je vključena tudi ekskluzivna ponudba, ki je namenjena samo prijavljenim naročnikom.

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki:

 • IP naslov
 • ime in priimek
 • naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter naslov za dostavo
 • telefonska številka
 • e-mail naslov
 • čas in datum registracije
 • arhiv komunikacije s spletno trgovino

Podjetje Alenas, s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Alenas, s.p. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Dostavnima službama GLS Slovenija in Pošta Slovenije bomo tako zaupali ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-mail naslov.

Spletna stran za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem (Secure Socket Layer) in 128-bitno šifriranje (kodiranje). Uporabo šifriranega prenosa podatkov na spletni strani boste prepoznali po simbolu zaklenjene ključavnice, ki se nahaja na dnu/vrhu vrstice stanja vašega brskalnika. 

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na info@tortissima.si in nam pošljete vašo zahtevo po e-pošti ali navadni pošti.  Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – v kolikor so v skladu z zakonom – izvedeni.


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če uporabnik ob registraciji označi strinjanje z obveščanjem s strani Tortissime. Oglasna sporočila in sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.
Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih – jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil bo ponudnik izrecno spoštoval.


Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. Omogočeno je, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih pregledamo. Tortissima si pridržuje pravico do neobjave mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Tortissimi dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Tortissima ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Tortissime, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na spletno trgovino Tortissima.

Komunikacija z uporabniki

Komunikacija z uporabniki tortissima.si poteka preko spletne strani in preko elektronskih sporočil torej preko sredstev komunikacij na daljavo, v izjemnih primerih tudi telefonsko oz. po pošti. Komunikacija z uporabniki poteka tudi preko družabnih omrežij na katerih je registriran profil tortissima.si.
Uporabnik za določeno ponudbo izve na internetni strani www.tortissima.si ali pa preko oglasnih sporočil v tiskanih, elektronskih ali spletnih medijih.
Ponudba na spletni strani bo sestavljena na način, da bo iz njenega sporočila jasno in razvidno, da gre za ponudbo blaga ali storitev z določenimi popusti, akcijami ali ugodnostimi ter pogoji, pod katerimi bo možno pridobiti določeno ponudbo.

Uporabnik se lahko naroči na prejemanje e-novic in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavi. Obvestila zajemajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo tortissima.si ter druga oglasna sporočila tortissima.si ali njenih partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.


Osnovne informacije za uporabnike

Na spletni strani tortissima.si se nahajajo informacije o podjetju, ki upravlja s spletno stranjo. Te informacije so ime in sedež podjetja, kontakti ter druge potrebne informacije, najmanj pa tiste, ki jih zahteva zakonodaja.

Uporabniki bodo našli tudi informacije blaga ali storitev, pogoje dostave, veljavnosti ponudb in ostale informacije.

Uporabniki, ki imajo kakršna koli vprašanja v zvezi s ponudbo lahko ta vprašanja zastavijo preko spletne strani. Preko e-maila, telefonsko ali preko družabnih omrežij. Način zastavljanja bo obrazložen na sami spletni strani, v družbenem omrežju ali drugače. Tortissima.si lahko ta vprašanja skupaj z odgovori tudi objavi. V kolikor bo potekala avtomatična objava si tortissima.si pridržuje pravico izbrisa teksta, ki je žaljiv, nezakonit, nemoralen ali kazniv.


Pritožbe in spori

Trudimo se po vseh močeh izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Trudili se bomo vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa spoštovati zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh truditi doseči dogovor.
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@tortissima.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Tortissima bo v roku 3 delovnih dni potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.
Tortissima se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.


Pravno obvestilo

Spletna trgovina Tortissima in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.


Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).


Omejitev odgovornosti

Spletna stran tortissima.si deluje na način kataloške prodaje blaga in storitev. Kljub trudu za čim večjo točnost in ažurnost ponudbe se lahko zgodi, da se podatki o blagu in storitvi ter ceni spremenijo tako hitro, da jih ne utegnemo popraviti in se še vedno nespremenjeni nahajajo na spletni strani. V primeru naročila za takšno blago ali storitev podjetje kupca obvesti o spremembah in nakup prekliče, oz. mu omogoči preklic naročila ali se dogovori za kakšno drugo možnost.

V primeru, da je stranka naročila nedobavljiv izdelek, podjetje stranko obvesti o spremembi in odstranitvi izdelka iz naročila. Stranka se lahko odloči za zamenjavo ali preklic naročila. V primeru, da je stranka že plačala za nedobavljiv izdelek, se ji kupnina zanj nemudoma vrne na njen TRR račun. Čas dostave se zaradi nedobavljivosti izdelka lahko podaljša.

Pridržujemo si pravico do tipografskih napak in napak, ki bi izhajale iz nenamernega nepravilnega delovanja informacijsko-tehničnega sistema spletne strani.
Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, vnesenih s strani kupca..


Dostava

Dostava naročila traja od 1 do 3 delovne dni – med vikendi in prazniki ni dostave.

– Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku.
– Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija.
– Strošek pošiljanja je določen in znaša: 3,90 € z DDV
– V primeru plačila po povzetju se vam dodatno zaračuna strošek v višini 1,90 € (ne glede na znesek naročila).
– Dostavna služba pakete dostavlja v dopoldanskih urah na naslov, vnesen ob oddaji naročila.
– Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo kurir pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem.
– Če kupec blaga ne prejme v nekaj dneh od odpošiljanja, o tem nemudoma obvesti ponudnika.
– Ponudnik v tem primeru ugotovi vzroke in o tem obvesti kupca.

V kolikem času dobim naročeno ?

Naročilo bo dostavljeno v roku 13 delovnih dnehMed vikendi in prazniki NI dostave.

Do podaljšanja časa dostave lahko pride zaradi izrednih razmer, na katere nimamo vpliva (nesreče, razmere na cestah, prazniki, napake, napačno zapisani naslovi …).

Koliko znašajo stroški dostave? 

Strošek poštnine je fiksen ter znaša: 3,90 € ter ni odvisen od količine naročenih izdelkov. Ob nakupu nad 55 € je poštnina BREZPLAČNA. Odkupnino paketa lahko kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno/debetno kartico. V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka dostavne službe, ter njihov elektronski naslov.

Paket vam dostavna služba dostavi na naslov, ki ste ga zapisali ob naročilu, lahko vam ga dostavijo na drug naslov, če vam trenutno tako bolj ustreza, lahko pa ga tudi dostavijo v poslovalnice, paketne trgovine ali paketomat.

 • Kako lahko prevzamem izdelke preko GLS Slovenija?

Plačila po povzetju (Odkupnino paketa lahko kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno/debetno kartico):
Izdelke bomo dostavili na naslov preko dostavne službe GLS Slovenija, katerega ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku, priporočamo vam, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave. Telefonska številka je uporabljena zgolj zaradi boljše kvalitete dostave.

 • Prevzem v poslovalnici ali paketomatu:

Če ob prihodu kurirja niste na naslovu, navedenem na pošiljki, vam bo kurir paket pustil v poslovalnici ali paketomatu. Prejeli boste obvestilo s podatki za prevzem v poslovalnici ali paketomatu. V poslovalnici lahko paket prevzamete z osebnim dokumentom. Paket vas bo v poslovalnici čakal 15 dni.

Paket lahko prevzemete v paketomatu na popolnoma diskreten in varen način in to kadarkoli – 24 ur na dan. Pošiljke lahko na Paketomatu prevzamete v 72 urah, rok prične teči od trenutka, ko vam je bilo poslano SMS ali e-sporočilo. Po preteku tega roka, lahko pošiljko prevzamete na izročilni pošti v 5 dneh. O možnosti prevzema pošiljke na pošti boste obveščeni s SMS ali e-sporočilom. Po preteku petih dni se paket vrne pošiljatelju.

Naročeno blago dostavljamo na področju Republike Slovenije.

Poškodbe pri dostavi

Kupec naj pri prevzemu pošiljke pregleda njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke kupec celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) vrne na naslov Alenas, s.p., ta pa mu bo zagotovila nadomestno pošiljko.


Minimalna vrednost naročila

Minimalna vrednost naročila znaša 10 Eur.

Prekinitev pogodbe – pravica do odstopa kupca od pogodbe

Smatra se, da je nakup izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik v katerem se sklepa Pogodba, je SLOVENŠČINA.

Kupec lahko zahteva (pisno, po elektronski pošti, po telefonu ali osebno) pogodbo na daljavo in jo lahko prejme po pošti na svoj naslov, v elektronski obliki preko elektronskega sporočila ali jo osebno prevzame na sedežu podjetja.

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od oddaje naročila podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V kolikor je kupec blago že prejel, ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prejema podjetju pisno sporoči, da želi blago vrniti. Če je kupec blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano kupnino nemudoma oziroma najpozneje v roku štirinajstih (14) dni po prejemu sporočila o odstopu. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

V primeru odstopa od pogodbe bo Alenas, s.p. nemudoma oz. najpozneje v štirinajstih (14) dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrnila vsa prejeta plačila. Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi za to bil kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo, ki je hitro pokvarljiv ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je kupec odprl varnostni pečat.

Blago vam zamenjamo tudi v primeru, če smo vam zaradi naše napake odposlali napačen izdelek. Celoten znesek kupnine (vključno s stroškom dostave) vam vrnemo takoj po prejetju vrnjenega blaga.

KUPEC NIMA PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILA IZDELKOV V PRIMERU:

– izdelkov, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
– izdelkov, ki so bili izdelani po natančnih navodilih uporabnika;
– izdelkov, ki so bili prilagojeni uporabnikovim osebnim potrebam;
– izdelkov, ki so hitro pokvarljivi ali katerim je že potekel rok uporabe.

Obrazec za odstop kupca od pogodbe se nahaja TUKAJ.


Stvarna napaka

Kupec lahko svoje pravice iz naslova stvarne napake uveljavlja, če o napaki obvesti prodajalca (Alenas, s.p.) v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve (2) leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in kupcem rabljena stvar, prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine eno (1) leto, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, bo podjetje (Alenas, s.p.) čim prej, vendar najpozneje v roku osmih (8) dni ugodila kupčevi zahtevi za uveljavljanje stvarne napake. V kolikor je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen, bo podjetje (Alenas, s.p.) najpozneje v osmih (8) dneh pisno odgovorilo na kupčevo zahtevo za uveljavljanje stvarne napake.

Vrnjeno blago pošljite na naš naslov:

Alenas, Sanela Bašić, s.p.
Smlednik 166
1216 Smlednik

Obrazec za uveljavljanje stvarne napake se nahaja TUKAJObrazec izpolnite in ga vrnite po elektronski pošti info@tortissima.si ali natisnjenega na naš naslov: Alenas, Sanela Bašić s.p.

Pravico do vračila kupnine v primeru stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov


POLITIKA ZASEBNOSTI


Zagotavljanje zasebnosti

V podjetju Alenas, spletna prodaja, Sanela Bašić s.p. (v nadaljevanju: »Alenas, s.p.« ali »upravljavec«) cenimo vašo zasebnost, zato stremimo k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Pri nudenju naših storitev spletne trgovine »tortissima.si« ali pri poslovanju prek telekomunikacijskih sredstev vam zagotavljamo, da vaše podatke obdelujemo skladno z veljavno evropsko zakonodajo (Splošno uredbo o varstvu podatkov-GDPR) in skladno z nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (vsakokrat veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov, zakon o elektronskih komunikacijah in zakon o elektronskem poslovanju na trgu).

Ta Politika zasebnosti definira, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas ter kako jih uveljavljati. Alenas, s.p. se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti. Če vas prosimo za kakršen koli podatek na podlagi katerega se vas lahko identificira tekom uporabe te spletne strani, vam zagotavljamo, da bodo ti uporabljeni v skladu s to Politiko zasebnosti. Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kakor koli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih. Alenas, s.p. lahko občasno spremeni vsebino te Politike zasebnosti. Naprošamo vas, da občasno preverite Politiko zasebnosti, da se prepričate, da se strinjate z vsemi spremembami.


Upravljavec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je Alenas, spletna prodaja, Sanela Bašić s.p. , elektronski naslov: info@tortissima.si, telefonska številka: +386 59801 203.

Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega portala tortissima.si. Zbrane osebne podatke bo Upravljavec porabljal izključno za storitve, ki jih ponuja. Storil bo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Upravljavec za potrebe opravljanja storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje uporabnikove podatke.


Vrste osebnih podatkov, namen obdelave in pravne podlage

Osebni podatek je katera koli informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Posameznik je določljiv takrat, ko ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto. V nadaljevanju je pri posamezni uporabi spletne strani opredeljeno, katere osebne podatke posameznikov zbira upravljavec.  


Obisk spletne strani tortissima.si

Spletna stran deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletne strani. Ti podatki so IP številka, čas obiska, vsebina zahteve (konkretna stran), status dostopa/statusna koda HTTP, vsakokrat prenesena količina podatkov, spletna stran, s katere prihaja zahteva (referrer URL), brskalnik in podobno.

Tako zbrane (osebne) podatke zbiramo s pomočjo piškotkov, pri čemer vas bomo pred namestitvijo bolj invazivnih piškotkov vprašali za vašo privolitev, medtem ko lahko določene druge podatke zbiramo že na podlagi naših zakonitih interesov. Več o politiki nameščanja piškotkov na naši spletni strani si lahko preberete v Politiki o piškotkih.

Pravna podlaga za obdelavo zgoraj navedenih podatkov je naš zakoniti interes, in sicer da se zagotovi varnost omrežja in informacij, tj. omogoči zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.

Rok hrambe je omejen do dosega namena za katerega se zbirajo zgoraj navedeni podatki.

Tako zbrane (osebne) podatke obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi osebnimi podatki uporabnikov naših spletnih strani ter ne izvajamo nobenega profiliranja vašega nakupnega vedenja


Registracija

Na naši spletni strani lahko opravite registracijo, s katero si ustvarite uporabniški račun in kot registriran uporabnik opravljate nakupe izdelkov na naši spletni strani.  

Za aktivacijo uporabniškega računa Alenas, s.p. od vas zbira naslednje osebne podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

– ime in priimek,

– naziv podjetja in delovno mesto (opcijsko),

– elektronski naslov in geslo,

– telefonsko številko,

– naslov.  

Vsi podatki, ki nam jih posredujete se zbirajo za namen registracije na spletni strani (da si ustvarite uporabniški račun) in za morebitno komunikacijo v povezavi z uporabniškim računom. Če prek uporabniškega računa opravljate nakupe, se v zavihku »Moj račun« shranjujejo tudi podatki o vaših naročilih. Nadalje se shranjujejo tudi podatki o spremljanju zalog, če pri posameznem izdelku, ki ni na zalogi, označite spremljanje razpoložljivosti in najljubših izdelkih, če posamezen izdelek označite kot priljubljen.

Podatki se obdelujejo na podlagi vaše privolitve, in sicer je privolitev podana za določen čas 5 let oziroma za čas, ki ga predvideva relevantna zakonodaja. Po poteku 5 letnega obdobja bo vaš uporabniški račun izbrisan, razen v primeru obnove privolitve. Soglasje oziroma uporabniški račun pa lahko tudi kadarkoli prej brezplačno prekličete, in sicer tako, da nam prek elektronske pošte na e-mail naslov: info@tortissima.si pošljete preklic soglasja za namene registracije ali pa nam le to pisno posredujete na naslov Alenas, spletna prodaja, Sanela Bašić s.p., Smlednik 166, 1216 Smlednik.

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vašo predhodno pisno privolitev.


Nakup izdelka

Če kot registriran ali neregistriran uporabnik naše spletne strani kupite določene izdelke, Alenas, s.p. od vas zbira naslednje podatke:

– ime in priimek,

– naslov,

– naziv podjetja (opcijsko),

– elektronski naslov in telefonska številka,

– opomba naročila (opcijsko).

Vsi podatki, ki so zbrani pri nakupu izdelkov, se zbirajo za namen izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti ter uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja, vključno z reševanjem morebitnih reklamacijskih zahtevkov ter za dostavo kupljenega izdelka. Pravno podlago za obdelavo teh podatkov predstavlja naše pogodbeno razmerje z vami. Ker je obdelava teh podatkov nujna za izvedbo nakupa, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo zagotoviti nakupa naših izdelkov.

Na podlagi zakona o elektronskih komunikacijah vam lahko na elektronske naslove pošiljamo obvestila o naših izdelkih in vsebinah, če ob nakupu izdelka označite, da taka obvestila želite prejemati. Pri tem ne uporabljamo nikakršnega (avtomatskega) profiliranja, temveč vam zgolj pošiljamo osnovno prilagojena sporočila, za katere ocenimo, da bi vas utegnila zanimati na podlagi vaših preteklih interakcij z nami. Te podatke obdelujemo za obdobje 5 let oziroma do preklica. Obdelavi vaših kontaktnih podatkov za namen takega neposrednega oglaševanja lahko kadarkoli ugovarjate, tako da prek elektronske pošte na e-mail naslov: info@tortissima.si pošljete odjavo od prejemanja e-novic ali pa nam le to pisno posredujete na naslov Alenas, spletna prodaja, Sanela Bašić s.p., Smlednik 166, 1216 Smlednik. Od prejemanja novi se lahko odjavite tudi ob vsakokratni prejeti e-novici (e-mail).


Prijava na elektronske novice

Na naši spletni strani se lahko naročite na prejemanje aktualnih obvestil in informacij o naših akcijah, ponudbah in novostih, ki so neposredno povezane z našo dejavnostjo. Elektronske novice pošiljamo občasno in po potrebi.

Ti podatki se obdelujejo na podlagi vaše izrecne privolitve, in sicer je privolitev podana za določen čas 5 let. Po poteku 5 letnega obdobja bomo prenehali s pošiljanjem oglasnih sporočil, razen v primeru obnove privolitve. Privolitev pa lahko tudi kadarkoli prej brezplačno prekličete, in sicer tako, da nam prek elektronske pošte na e-mail naslov: info@tortissima.si pošljete odjavo od prejemanja e-novic ali pa nam le to pisno posredujete na naslov Alenas, spletna prodaja, Sanela Bašić s.p., Smlednik 166, 1216 Smlednik. Od prejemanja novi se lahko odjavite tudi ob vsakokratni prejeti e-novici (e-mail).


Komunikacija z nami

Ko na kontaktne podatke, ki so objavljeni na naši spletni strani (poštni naslov, elektronski naslov, telefonska številka) ali prek klepeta v živo pošljete določena vprašanja/informacije, vaše osebne podatke obdelujemo izključno za namen priprave odgovora na vaša vprašanja (povpraševanja) in za posredovanje zahtevanih informacij.  

V ta namen zbiramo zgolj tiste vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete na prostovoljen način. Vsi podatki, ki so zbrani prek naših spletnih strani ali so nam kako drugače sporočeni (npr. s pomočjo telekomunikacijskih sredstev), se zbirajo z namenom zagotavljanja storitev naše spletne trgovine ter za namen naše interne administracije in vodenja našega poslovanja.


Nagradne igre

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob izvedbi nagradne igre, obdelujemo za namene izvedbe nagradne igre. Zbrani podatki se po izvedbi nagradne igre izbrišejo, razen v primeru, ko podate vašo izrecno privolitev, da vam na kontaktne podatke, navedene ob prijavi na nagradno igro pošiljamo oglasna sporočila o naših ponudbah.

Od tovrstnega oglaševanja se lahko kadarkoli brezplačno odjavite na način, da nam prek elektronske pošte na e-mail naslov: info@tortissima.si pošljete odjavo ali pa nam le to pisno posredujete na naslov Alenas, spletna prodaja, Sanela Bašić s.p., Smlednik 166, 1216 Smlednik.


Facebook in Instagram vtičnika

Na naših računih na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram, lahko z nami neposredno stopite v stik prek funkcij za komentiranje, pošiljanje sporočil in klepet. Informacije, ki nam jih boste na ta način poslali, bomo obdelovali izključno za namen obravnave vašega komentarja, zahteve oziroma vprašanja.  

Na podlagi zakonitih interesov imamo pravico upravljati naše račune na družbenih omrežjih in vsebine, ki jih na njih delimo, sodelovati z obiskovalci in odgovarjati na vaše zahteve

Poleg tega naše spletne strani uporabljajo Facebook in Instagram vtičnika. Ko obiščete našo spletno stran, se po vtičniku vzpostavi neposredna povezava med vašim brskalnikom in Facebookovim in Instagramovim strežnikom. Ko uporabljate storitev, ki uporablja vtičnike, so lahko podatki neposredno preneseni iz vaše naprave upravljavcu družbenega omrežja (Facebooku in Instagramu). Na podatke, ki jih zbira vtičnik, nimamo nobenega vpliva. Če ste prijavljeni v navedena družbena omrežja, je vašo uporabo storitve mogoče povezati z vašim računom v teh družbenih omrežjih. Če imate interakcije z vtičniki, na primer tako, da všečkate, sledite ali delite z drugimi, ali vnesete komentar, so lahko podatki samodejno prikazani v vašem profilu v družbenem omrežju. Tudi če niste prijavljeni v račun družbenega omrežja, je mogoče, da vtičniki upravljavcem družbenega omrežja pošiljajo vaš naslov IP. Prosimo, da pri uporabi naših storitev, to upoštevate.

Izrecno poudarjamo, da nimamo vpliva na obseg, naravo in namen obdelave vaših osebnih podatkov, ki jih opravlja ponudnik storitev družbenega omrežja, zato vas na tem mestu napotujemo na politike zasebnosti ponudnikov storitev družbenih omrežij.

Politike zasebnosti so dostopne na spodnjih povezavah:

Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/

Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875/


Obdobje hrambe podatkov

Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali anonimizirali, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Tiste podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbenega odnosa z vami, hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še ves čas, ko traja zakonski zastaralni rok za zahtevke iz tako sklenjene pogodbe, razen v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem.  

Pogodbena dokumentacija (računi, dobropisi, potrjene ponudbe in naročila…) se hrani do 11 let. Če za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo kupoprodajnih pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe do 10 let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, npr. v primeru pošiljanja elektronskih novic, hranimo do 5 let oziroma do preklica te privolitve z vaše strani (kar nastopi prej). Zavezujemo se, da bomo obstoj namena obdelave osebnih podatkov preverjali na redne časovne intervale. Podatke bomo pred potekom 5 letnega obdobja oziroma pred preklicem izbrisali le, če je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov (npr. če bi prenehali pošiljati oglasna elektronska sporočila) ali če tako določa zakon.  


Uporabniki podatkov

Alenas, s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani tortissima.si in se zavezujemo, da bomo pridobljene osebne podatke skrbno varovali in jih ne bomo posredovani tretjim nepooblaščenim osebam brez vaše privolitve, razen v primeru, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da bi obstajal sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika te spletne strani.

Seznanjamo vas, da lahko posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupamo našim poslovnim partnerjem (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v našem imenu in v mejah našega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) ter skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej Politiki zasebnosti. Posredovane podatke omenjeni partnerji skrbno varujejo in ne hranijo na zalogo, ter jih ne uporabljajo za lastne namene.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki lahko razkrivajo:

– ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev in logistično/dostavni službi za namen izvršitve vašega naročila (podatki o dostavi (ime in priimek, naslov za dostavo, telefonska številka ter elektronski naslov) se posredujejo dostavni službi npr. GLS Slovenija);

– distributerjem, dobaviteljem blaga in pooblaščenim serviserjem;

– računovodskemu servisu, odvetniškim pisarnam in drugim ponudnikom pravnega in poslovnega svetovanja;

– ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;

– ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;

– administratorju in skrbniku spletne strani;

– ponudnikom storitev računalništva v oblaku in ponudnikom pošiljanja e-poštnih sporočil;

– ponudnikom sistemov za upravljanje odnosov s strankami.

Zavezujemo se, da niti mi niti drugi uporabniki, vaših osebnih podatkov ne bodo posredovali ali prenesli v tretjo državo izven Evropske unije in/ali Evropskega gospodarskega prostora ali v mednarodno organizacijo brez ustrezne stopnje zaščite.


Varovanje osebnih podatkov

Zavezani smo k zagotavljanju varnosti vaših osebnih podatkov. Z namenom, da se prepreči neavtoriziran dostop ali razkritje, smo sprejeli ustrezne fizične, elektronske in upravljavske procedure za varno shranjevanje in varovanje podatkov, ki jih zbiramo prek spleta.

Spletna stran tortissima.si za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem (Secure Socket Layer) in 128-bitno šifriranje (kodiranje). Omenjena tehnologija zagotavlja najučinkovitejšo zaščito, ki jo uporabljajo tudi najuspešnejše banke, da bi zaščitile vse spletne bančne podatke. Uporabo šifriranega prenosa podatkov na spletni strani boste prepoznali po simbolu zaklenjene ključavnice, ki se običajno nahaja v vrstici stanja vašega brskalnika.  

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na elektronski naslov: info@tortissima.si ali nam pošljete vašo zahtevo po navadni pošti na naslov Alenas, Sanela Bašić, s.p., Smlednik 166, 1216 Smlednik. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – če so v skladu z zakonom – izvedeni.


Svoboda izbire

Informacije, ki nam jih posredujete, nadzorujete vi. Če se odločite, da nam določenih podatkov ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na naših spletnih straneh ne boste mogli dostopati, prav tako vam v takih primerih ne bomo mogli odgovoriti na vaše povpraševanje ali z vami skleniti pogodbenega razmerja ter vam posledično prodati in dostaviti želenih izdelkov.

Če obvestil o novicah po elektronski pošti ne želite več prejemati, se lahko od prejemanja novic brezplačno odjavite, tako da, da nam prek elektronske pošte na e-mail naslov: info@tortissima.si pošljete odjavo ali pa nam le to pisno posredujete na naslov Alenas, Sanela Bašić s.p., Smlednik 166, 1216 Smlednik, Slovenija. Če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, elektronski naslov, naslov, telefonska številka idr.), vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na elektronski naslov: info@tortissima.si ali na naslov Alenas, Sanela Bašić s.p., Smlednik 166, 1216 Smlednik, Slovenija.


Privolitev otrok

Otroci do 15 let nam lahko posredujejo osebne podatke prek naših spletnih strani (ali drugače) samo z dovoljenjem (privolitev ali odobritev) nosilca starševske odgovornosti za otroka (enega od staršev ali skrbnikov).  

Zavezujemo se, da ne bomo nikoli zavestno zbirali osebnih podatkov od oseb, za katere bi bili seznanjeni, da so mlajše od 15 let. Teh podatkov ne bomo uporabili ali razkrili tretji nepooblaščeni osebi brez dovoljenja nosilca starševske odgovornosti za otroka. Navedeno pa ne vpliva na pravila slovenskega pogodbenega prava v zvezi s pravili o veljavnosti, oblikovanju ali učinku pogodbe v zvezi z otrokom.

Upravljavec si bo ob upoštevanju razpoložljive tehnologije v takih primerih razumno prizadeval za preveritev, ali je nosilec starševske odgovornosti za otroka dal ali odobril privolitev.


Vaše pravice

Alenas, Sanela Bašić, s.p. vas obvešča, da imate kot posameznik naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve

Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa je možno, da upravljavec posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo več mogel nuditi posamezne ali več svojih storitev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi.

Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot posameznik imate pravico od upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določene informacije (o namenih obdelave, o vrstah osebnih podatkov, o uporabnikih, o obdobjih hrambe oz. merilih za določitev obdobij, o obstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov, pravice do omejitev in ugovora obdelavi in pravice do pritožbe pri nadzornem organu, o viru podatkov, če podatki niso bili zbrani pri vas, o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, razlogih zanj ter pomenu in posledicah take obdelave za vas, ter druge informacije v skladu s členom 15 GDPR).

Pravica do popravka osebnih podatkov

Kot posameznik imate pravico doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot posameznik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«)

Kot posameznik imate pravico doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami. Upravljavec pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov:

(a) podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani oz. drugače obdelani,

(b) če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga,

(c) če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi,

(d) podatki so bili obdelani nezakonito,

(e) podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika.

Pravica do omejitve obdelave

Kot posameznik imate pravico doseči, da upravljavec omeji obdelavo, kadar obstaja eden od sledečih primerov:

(a) če oporekate točnosti podatkov za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost podatkov,

(b) če je obdelava nezakonita, vi pa namesto izbrisa zahtevate omejitev obdelave,

(c) če upravljavec podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje in obrambo pravnih zahtevkov,

(d) če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi.

Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot posameznik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas upravljavec, pri tem oviral, in sicer kadar:

(a) obdelava temelji na privolitvi ali na pogodbi in

(b) se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Kot posameznik imate pri uresničevanju navedene pravice do prenosljivosti, pravico, da se osebni podatki neposredno prenesejo od enega upravljavca k drugemu, kadar je to tehnično izvedljivo.

Pravica do ugovora obdelavi:

Če obdelava podatkov temelji na naših zakonitih interesih, imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. V takem primeru bomo nadaljevali z obdelavo vaših osebnih podatkov le v primeru, če bomo dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki bodo prevladali nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Če sumite, da pri obdelavi vaših podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefonska številka: 00 386 (0)1 230 97 30, elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na podjetje Alenas, Sanela Bašić s.p., Smlednik 166, 1216 Smlednik.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko upravljavec od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Upravljavec mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.


Objava sprememb

Vsaka sprememba naše Politike zasebnosti bo objavljena na tem spletnem mestu. Z uporabo spletnih strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te Politike zasebnosti.

Posodobljeno: September, 2023


POLITIKA O PIŠKOTKIH

TO SPLETNO MESTO UPORABLJA PIŠKOTKE


Zakaj so piškotki pomembni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile možne brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, tako se prihrani čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več – kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (prijava na dogodke), pri zbiranju raznih statistik o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani ter ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.


Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki se izmenjujejo med vašim brskalnikom in spletnim strežnikom, ko obiščete spletno stran tortissima.si, ki jo upravlja podjetje Alenas, spletna prodaja, Sanela Bašić s.p., Smlednik 166, 1216 Smlednik (v nadaljevanju: »Alenas, s.p.« ali »upravljavec«).

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več, med drugim njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave, valuta itn.), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, itn.), pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina, itn.). Z njihovo pomočjo si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani.

Celostno, nam piškotki pomagajo, da vam zagotovimo kar najboljšo spletno stran, s tem da nam omogočijo spremljanje katere strani smatrate, da so zanimive in katere niso. Piškotek nam v nobenem primeru ne omogoča dostopa do vašega računalnika in kakršnekoli druge informacije o vas, kot do tistih, ki ste jih delili z nami.


Katere vrste piškotkov ločimo?

Nujni piškotki

Nujni piškotki so nujni za delovanje spletne strani, saj brez njih stran ne bi delovala. Nastavijo se, ko s spletno stranjo opravite kakršnokoli interakcijo, uporaba teh piškotkov je samodejna in jih ne morate ponastavljati.

Analitični piškotki

Analitični piškotki se uporabljajo jih za zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne strani. Ti piškotki izboljšajo uporabniško izkušnjo in pomagajo uporabnikom hitreje priti do želenih informacij. Analitične piškotke uporabljamo skupaj z orodjem Google Analytics, s katerim zagotavljamo anonimizacijo osebnih podatkov. Anonimizacija podatkov z rešitvijo Google Analytics ni reverzibilna, kar pomeni, da na podlagi anonimnih podatkov ni mogoče v obratni smeri povezati ali kakorkoli identificirati posameznega uporabnika. Kot rezultat postopka tako prejmemo popolna statistična poročila o obiskanosti in aktivnostih na naših spletnih straneh, podatkov o uporabniku pa ne moremo uporabiti v druge namene, saj je uporabnik s to rešitvijo popolnoma anonimen. Google Analytics nam v skladu z zakonskimi zahtevami omogoča sodelovanje z zunanjimi ponudniki spletne analitike brez kritičnih vplivov na relevantnost pridobljenih metrik. Uporabljamo lastne spletne piškotke (“1st party cookies”), kar pomeni, da jih lahko servira in bere samo naše spletno mesto, ne pa tudi tretje osebe (npr. Google). Kljub temu, da so prejeti podatki anonimizirani in da jih ni mogoče povezati z določenim ali določljivim uporabnikom, vam nudimo možnost, da prepoveste uporabo piškotkov te skupine.

Ciljni piškotki in oglaševalski piškotki tretjih oseb

Ciljni piškotki in oglaševalski piškotki tretjih oseb beležijo vaše obiske naše spletne strani, podstrani, ki jih obiščete, članke, ki si jih ogledate, in povezave, na katere kliknete. Ti piškotki pomagajo objavljati vsebine na spletni strani, ki ustrezajo vašim interesom in ki smo jih prepoznali na podlagi podstrani/povezav, ki ste jih obiskali, in člankov, ki ste jih prebrali.


Katere piškotke uporablja ta spletna stran?

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebni, da vam ponudimo storitve, ki so na voljo na tej spletni strani, saj omogočajo osnovne funkcije, kot je navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov spletna stran ne more pravilno delovati. Teh piškotkov ni mogoče drugače odstraniti, razen z neobiskovanjem naše spletne strani. Pravna podlaga za uporabo nujnih piškotkov temelji na našem zakonitem interesu za tehnično brezhibno in nemoteno delovanje naše spletne strani.

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
catAccCookies Nastavitve o strinjanju s piškotki 1 leto Alenas, s.p.
woocommerce_cart_hash Spremljanje nakupovalne košarice 1 leto Alenas, s.p.
woocommerce_items_in_cart Spremljanje nakupovalne košarice 1 leto Alenas, s.p.
wp_woocoommerce_session_ Spremljanje nakupovalne seje 48 ur Alenas, s.p.
_ga Spletna analitika 2 leti Google
_gid Spletna analitika 24 ur Google
_gat Spletna analitika 1 min Google

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov kadarkoli spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Razen nujnih lahko za ostale piškotke sami določite, ali jih želite shranjevati na vaši napravi. Nastavitve piškotkov lahko določate in nadzirate v brskalniku, ki vam omogoča tudi izbris piškotkov z vaše naprave:

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko v brskalniku poiščete tudi s pomočjo funkcije »Pomoč« ali obiščete spletno stran www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih.