Posted on

Jabolčna pita

jabolčna pita

Slastna in enostavna jabolčna pita. Jabolčna pita s koščki jabolk. Recept je za 2 piti v pekaču premera 24 cm.

Sestavine:

500 g moke

250 g masla – sobna temperatura

3/4 pecilnega praška

3 rumenjaki

180 g sladkorja v prahu

5 žlic kisle smetane

limonina lupinica (uporabite bio limone)

1 kg – 1,5 kg jabolk

cimet

limonin sok

Postopek za testo:

Maslo (240 g), sladkor, nastrgano limonino lupinico zmešajte skupaj. Dodajte rumenjake in kislo smetano, nato pa še moko pomešano s pecilnim praškom. Testo lahko pregnetete na roke ali si pomagate s kuhinjskim robotom. Ko dobite homogeno zmes je testo pripravljeno. Naredite kepo in testo za vsaj 10 min postavite v hladilnik.

Postopek za jabolčni nadev:

Jabolka olupite in narežite na manjše kocke. Dodajte malo masla, cimeta in nekoliko limoninega soka (po okusu).Jabolka nežno podušite na rahlem ognju (v pokriti posodi).

Testo razvaljajte na pribl.0,5 cm debelo in ga postavite v pekač. Višek testa obrežite in shranite. Mi smo uporabili pekač z odstranljivim dnom premera 24 cm. Dodajte približno polovico jabolk. Nato pa po vrhu navlecite testo z želenimi vzorci. Mi smo za dekoracijo uporabili pripomoček za dekoracijo pit s katerim lahko enostavno ustvarite izjemne vzorce.

Pito pecite na 170 stopinj (pečica z ventilatorjem) približno 30 min oz. po potrebi več.

Dober tek

jabolčna pita
jabolčna pita