Nasveti za uporabo Mirror Glaze
Mirror Glaze je svetleča glazura za torte, ki naredi vaše slaščice elegantne in očarljive. Torto oz. drugo sladico pripravite in jo celo premažete z masleno ali ganache kremo. Priporočamo belo ganache kremo za barvane glazure in temno za klasično prozorno – čokoladno. Pomembno je, da je torta kar se da ravna in gladka, saj boste le tako lahko dosegli maksimalen učinek svetleče glazure. Za najboljše rezultate mora biti torta res dobro ohlajena, najbolje kar malo zamrznjena – lahko jo pustite v zamrzovalniku kar nekaj ur. Najbolj enostavno naredite vašo svetlečo glazuro z že pripravljenim FunCakes prelivom. Premešajte in ga enostavno prelijete čez torto. Lahko pa preliv obarvate tudi z jedilnimi barvami za še bolj čudovite kreacije. Priporočamo uporabo barv v prahu. Glazuri enostavno primešamo nekaj barve v prahu in prelijemo čez torto. Najlažje torto prelijemo tako, da jo postavimo na mrežo za oblivanje ali na visok podstavek, postopoma prelivamo, tako da oblijemo celo torto. Torto z lopatko dvignemo in odrežemo ostanke glazure, ki so se nabrali na dnu ter položimo na podstavek za serviranje. Torta je tako že pripravljena, po želji pa jo lahko še dodatno okrasimo.
Nasveti za uporabo Mirror Glaze v videoposnetku si lahko ogledate tukaj.