Posted on

Čokoladni muffini s koščki čokolade

čokoladni muffini

Čokoladni muffini. V svojih receptih se skušam  držati pravila preprostosti in  tudi ta recept v tem ne bo izjema, tako da vas pozivam, da si kar pripravite vse potrebno za pripravo, ne bo  vam žal 🙂 Kar pa je še bolje, te muffine  si lahko privoščite brez slabe vesti, saj ne vsebujejo veliko sladkorja.  Fino, kajne?

No pa začnimo s sestavinami:

  • 90g moke
  • 2 jajci
  • 50g – 60g sladkorja
  • 70g temnih čokoladnih kapljic (lahko tudi navadno temno čokolado nadrobite na koščke)
  • 150g grškega jogurta
  • 1 žlica nutelle
  • ščepec  soli
  • 5g pecilnega praška
  • papirante  posodice za muffine
  • model za muffine

Recept je opisan za 6 muffinov, zato v tem primeru uporabite model za 6 muffinov, če pa želite več muffinov, uporabite model za 12 muffinov. Če vam  je ljubše lahko uporabite tudi silikonski model za muffine.

Postopek:

Jajca, sladkor in ščepec  soli stepamo cca 5minut, da dobimo gosto maso.

jajca s sladkorjem in ščepcom soli  stepamo

V  drugi posodi zmešamo moko in pecilni  prašek.

moko zmešamo s pecilnim praškom in jo primešamo stepenim jajcem

Moko s pecilnim praškom počasi primešamo stepenim jajcem. Tukaj vam bo prav prišla  silikonska lopatica, s katero lahko izredno lepo in enakomerno premešamo maso.

Mešanici  dodamo jogurt, ki smo mu primešali 1 žlico nutele ter čokoladne kapljice.

jogurt zmešamo z nutello

Vse skupaj še enkrat dobro premešamo.

V pekač postavimo papirnate posodice za muffine. Posodice napolnimo z maso do cca 2/3 posodice.

posodice napolnimo na 2/3

Postavimo v na 180°C ogreto pečico in pečemo cca 25 minut. Če je pečeno najlažje poizkusimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo  v muffin ter odstranimo.  Če na zobotrebcu ostane mokra  masa, pomeni, da moramo  še  peči,  če je zobotrebec suh, so muffini že  pečeni 🙂

Mi jih najraje pojemo kar tople, so pa vrhunski tudi ohlajeni! Pa dober tek!