Čokoladni muffini. V svojih receptih se skušam držati pravila preprostosti in tudi ta recept v tem ne bo izjema, tako da vas pozivam, da si kar pripravite vse potrebno za pripravo, ne bo vam žal 🙂 Kar pa je še bolje, te muffine si lahko privoščite brez slabe vesti, saj ne vsebujejo veliko sladkorja. Fino, kajne?
No pa začnimo s sestavinami:
- 90g moke
- 2 jajci
- 50g – 60g sladkorja
- 70g temnih čokoladnih kapljic (lahko tudi navadno temno čokolado nadrobite na koščke)
- 150g grškega jogurta
- 1 žlica nutelle
- ščepec soli
- 5g pecilnega praška
- papirante posodice za muffine
- model za muffine
Recept je opisan za 6 muffinov, zato v tem primeru uporabite model za 6 muffinov, če pa želite več muffinov, uporabite model za 12 muffinov. Če vam je ljubše lahko uporabite tudi silikonski model za muffine.
Postopek:
Jajca, sladkor in ščepec soli stepamo cca 5minut, da dobimo gosto maso.
jajca s sladkorjem in ščepcom soli stepamo
V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek.
Moko s pecilnim praškom počasi primešamo stepenim jajcem. Tukaj vam bo prav prišla silikonska lopatica, s katero lahko izredno lepo in enakomerno premešamo maso.
Mešanici dodamo jogurt, ki smo mu primešali 1 žlico nutele ter čokoladne kapljice.
Vse skupaj še enkrat dobro premešamo.
V pekač postavimo papirnate posodice za muffine. Posodice napolnimo z maso do cca 2/3 posodice.
Postavimo v na 180°C ogreto pečico in pečemo cca 25 minut. Če je pečeno najlažje poizkusimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo v muffin ter odstranimo. Če na zobotrebcu ostane mokra masa, pomeni, da moramo še peči, če je zobotrebec suh, so muffini že pečeni 🙂
Mi jih najraje pojemo kar tople, so pa vrhunski tudi ohlajeni! Pa dober tek!