Nasveti za uporabo naravnih jedilnih barv Rawnice – naravne jedilne barve za popestritev vaših obrokov, sladic in napitkov
1,2,3 in vaše sladice in hrana bodo izgledali neverjetno. Za začetek dodajte 1/2 žličke superživila oz. naravne jedilne barve. V kolikor ne dosežete želene barve dodajte še prahu dokler ne bo barva takšna kakor želite.
Kako lahko uporabite naravne jedilne barve Rawnice
Možnosti so neskončne, a tukaj je nekaj najbolj priljubljenih načinov za uporabo teh mavričnih barv.
Nasveti za uporabo naravnih jedilnih barv
- Začnite z majhnimi količinami
Večina izdelkov je zelo koncentriranih in priporočamo, da začnete s 1/2 čajne žličke prahu. Če želite močnejšo barvo, dodajte več prahu, dokler ne dosežete želenega odtenka.
- Svetlo obarvani sadeži bodo zagotovili najboljši učinek
Če želite dobiti živahne barve, morate vedeti, s čim mešati te naravne jedilne barve. Svetlo obarvano sadje, kot so banana, ananas, kokos, so najboljše sestavine pri pripravi smoothiejv in teh naravnih jedilnih barv.
- Priporočamo, da barv ne mešate s temnim sadjem in jagodami
Verjetno ste se v otroštvu naučili nekaj. Če kombinirate dve barvi z veliko pigmenta, nobena od barv ne izstopa. Enako velja za naše praške. Če jih zmešate z borovnicami, malinami, granatnim jabolkom itd., ne boste dosegli živahnih barv.
- Najbolje deluje pod 70 stopinj
Ker so Rawnice barve 100% naravne brez dodatkov, bodo nekatere morda med segrevanjem izgubile del barve. Pitaja prah je primer občutljivega izdelka. Da bi to preprečili, poskusite med daljšim segrevanjem znižati temperaturo. To bo preprečilo morebitno razbarvanje. (Primer za palačinke: pecite jih dlje časa na nižji temperaturi, da dosežete boljši učinek barve a še zmeraj palačinko dovolj zašečete).
- Praške shranjujte na hladnem in suhem mestu
Da bi bili praški čim bolj sveži, jih hranite nepredušno na suhem in hladnem mestu stran od neposredne sončne svetlobe.
- Ustvarite edinstvene odtenke z mešanjem barv
Tu se zabava začne in možnosti so neskončne! Poskusite združiti več barv za edinstvene odtenke.
Nekaj receptov (v angleškem jeziku) najdete tukaj.